Projekten utomhus

 
 
 
Våra tre utomhusprojekt för året är igång – och inte så långt kvar från färdigställande:
1. Fasadmålning.
Vårt hus kom grundmålat, vilket i praktiken betyder transportgrundat. Hade jag vetat vad jag vet idag kanske jag inte valt till "grundmålning" i beställningen då det egentligen inte är en riktig grundmålning. Men i och med att vi fick igång målningen i år så kändes det ändå tryggt att bara använda den. Hade vi inte börjat måla i år hade vi kanske behövt grunda ordentligt nästa år. Hur som helst, vi fick via en kollega till mig tag i en målare som gör jobbet åt oss. Sjukt effektiv och noggrann, så vi är mer än nöjda.
Huset blir vitt. Vi valde Demidekk Brilliant White. Det är VÄLDIGT vitt. Särskilt i solsken, i skugga är det bara finfint. Och det är ju vad vi vill ha. Jag tror också att när vi börjar plantera träd, buskar och en häck nästa år, så kommer man inte se hela fasaden i ett svep och då kommer huset verkligen inte uppfattas som väldigt vit. Huset blev också väldigt mycket New England i och med färgvalet…
På bilderna ser ni hur målningen förändras från grundmålning till första omgången till viss del andra vändan.
 
2. Altan.
Vi hittade en annan superhantverkare. En snickare som kommer med utmärkta rekommendationer. Vi var snabba att boka in honom för att bygga vår altan (och därefter vår spalje mot en allmänning och parkering).
Jag tror att altanen kommer att komma bli ett av våra mest välanvända platser så fort vårsolen kommer i vårvinter. Här kommer vi att kunna sitta med en kopp varm choklad i stället för att bara ha en lerhög utanför (som resten av tomten).
 
3. Stenmur
Vi hittade en förtroendegivande firma som snabbt kunde vara på plats och snabbt bygga en stödmur. Det blev så himla bra! En helt annan känsla. Den är 50 cm hög och byggt med stödmur Waxholm från Stenbolaget. Nu ska vi bara få dit avtäckningssten, men det fixar vi själva för att spara några tusenlappar. På bilden syns en av de modeller som vi provat, men det blir dock inte denna som vi väljer på grund av för ljus.
New England - altan - demidekk - fasad - måla hus - snickare

Såld!

I helgen skrev vi på! Lägenheten är såld – och innan visning därtill. Det var högt tryck så vi satte in en förhandsvisning som lockade flera intresserade sällskap. Det blev en budgivning och i slutändan var det ett par i vår ålder som la det högsta budet. Det känns extra kul att det är ett par som också älskar lägenheten. Och som säkert också kommer starta sin familj här.

Så skönt att få ett bud som man är nöjd med och nu ha möjlighet att ge banken lite mer att jobba med. Nu blir det till att boka möte med vår bankman för att prata byggnadskreditiv och framtid.
Det här blev också ytterligare ett bevis på att vi verkligen ska flytta till hus. Smått otroligt! Men så härligt!

byggkreditiv - lägenhet - såld

Till salu

 
 
 
 
 
Ja, inte nog med alla beslut och allt som är på gång med huset. I samma veva håller vi på att fixa vår lägenhet för försäljning. Det är INTE ett litet projekt – heller. I Stockholm, där vi bor, är det ju galen konkurrens om kunderna och det krävs lite nya inköp och en hel del finlir för att vinna kundernas intresse.
 
I dag, torsdag, kör vi förhandsvisning. Men vi har inplanerade visningar i helgen också, beroende på vad som händer i dag.
En bra försäljning skulle ju öppna upp för ökat byggkreditiv, och möjliggöra en hel del andra måste-köp för framtiden. Som en ny bil…
 
Vi har valt att använda Innerstadsspecialisten som mäklare.
 
Här finns annonsen på Hemnet att spana in:
http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3,5rum-vasastan-stockholms-kommun-volundsgatan-7,-4tr-9771355
Stockholm - barnrum - försäljning - hemnet - innerstadsspecialisten - lägenhet - till salu