Här är vårt hus!

Det här är huset som vi ritat med Rörvikshus och som vi till slut beställde.
Hur fint?!
Kan fortfarande knappt fatta att vi ritat det efter våra önskemål. Och att det ska bli verklighet. Samtidigt som jag längtar ihjäl mig efter att få se det på riktigt.
 
Vad som framför allt har förändrats under ritningsperioden är fönstrenas storlekar (de flesta har blivit större), entrétaket och balkongens räcke. Men ett tag hade vi ingen balkong, och ett tag ingen utskjutande del över huvud taget. Nu känns det väldigt rätt för hela känslan i och utanför huset. Det blir lite mer klassiskt och inte fullt så modernt och boxigt. Men det som nog gör störst skillnad är att vi i dag inte har spröjs på våra fönster, som dock gör att huset ändå får en mer modern look.
bygga hus - exteriör - rörvikshus

Köket beställt!

 
 
I dag beställde vi köket! Det blev alltså Bistro från Ballingslöv.
Wiii! Också en milstolpe! Det är ju en så stor del av ett hus. Det är ju något av hjärtat av ett hem, i alla fall för oss, både till vardags och till fest är det ofta där man hänger. Det känns superbra!
 
Men ja, det betyder ju också att ytterligare utgifter kommer in. Snart kommer det börja komma in fakturor både för huset, köket och så småningom markarbete. Det är nu kostnaderna kommer börja kännas…
 
Och just ja, i fredags hade vi möte med vår bankman på Swedbank. Det visade sig att de redan hade ansökt om lagfart för oss. Haha. Så det var ju bra. Och bra att vi inte skickat in papprena som vi hade liggandes här hemma.
 
Foto: Ballingslöv
 
Swedbank - ballingslöv - bistro - kök

Vårt kök just nu

 
 
 
Nu är vi nära med köket också. På söndag ska vi träffa vår kontakt Camilla på Ballingslöv och skriva på det också.
Men huuuuur fint ser det inte ut?
 
För er som följt med ett tag, så ja, vi tog alltså Ballingslöv på eget bevåg och inte Tibrokök som Rörvikshus samarbetar med. Vi träffade en väldigt trevlig säljare även där som var tillmötesgående och hittade en Tibrokök-lösning efter vad vi önskade.
Men. Då hade vi redan kärat ner oss fullständigt i Bistro från Ballingslöv. Det var ingen återvändo.
 
Två lådor (en till är dock gömd i den övre lådan, vilket gör att det blir tre totalt i varje skåpsystem). Inga överskåp. Köksö. Inbyggd diskmaskin. Fler lådor i köksön, men det syns inte när man kommer in i köket vilket ger ett "rent" intryck. Ett skåp i köksön för brickor och sånt. Skäp över kylskåp och ugn/mikrougn.
 
Vi kommer dock att köpa diskbänk och diskho separat. Men det blir när köket är på plats i huset.
ballingslöv - bistro - kök - rörvikshus - tibrokök
2