Senaste mötet med Rörvikshus

 
I torsdags hade vi ju senaste mötet med vår husleverantör, Rörvikshus. En härlig tvåtimmarssittning. Men faktum är att det var ett otroligt givande möte. Vi gick igenom senaste ritningen och därefter vår checklista för husets alla tillval.
Det blev en hel del frågor.
 
Angående ritningen så fick vi den lagom till mötet, och i bilderna ovan ser ni hur vårt hus ser ut nu. Det som blivit bättre var till exempel spröjsen på de större fönstrena (även om det syns dåligt här). Och att vi fått halva sidoljus i entrén. Tidigare hade vi fått höra att det inte skulle gå för det gick bara att ha små fönster eller stora, höga sidoljus. Och små fönster skulle inte få plats i och med karmtillägget som skulle bli med separata fönster. Men nu har ändå fått till det snyggt och vi kompenserat lite genom att göra pardörren smalare. Den är dock fortfarande 1,50 m bred, men alltså lite smalare än innan, men känns som man får känslan vi vill åt ändå. Vi har också fått aluminium som fönsterkarmar (stort plus!). Anledningen till det är för att vi har valt tillval på färg. Vi vill inte ha Stockholmsvita fönster- och dörrkarmar och vad gäller fönstrena så får vi aluminium i valfri kulör till nästan samma pris som det annars kostat med vita träkarmar. Värt!
 
Men ja, egentligen är det här som huset såg ut. För ja, det blev några ytterligare förändringar. Under förutsättning att det blir blir billigare/inte så mycket dyrare kommer vi att: ha trä- i stället för glasbalkong. Vi har också gjort om en del fönster i storlek och gjort vissa fasta. Vi kommer att göra ett kuverttak över entrén. Sen är det lite smågrejer här och där.
 
När vi gick igenom checklistan fick vi svart på vitt se hur viktigt det är att man är noggrann och frågar om ALLT. Vissa saker är det annars lätt att man tar för givet för man är så inne i sin bild och sin tanke. Men det är sällan det stämmer med vad husleverantören tänker.
Just nu gäller frågetecken kring till exempel vilken form av spröjs som det ska vara (genomgående, utanpåliggande, eller mellanpåliggande). Nu ska vi se vad det kommer bli för pris om vi väljer utanpåliggande och inte genomgående. Det var något vi inte pratat om tidigare, konstigt nog. Hur som måste vi åka och titta på hur det ser ut, så det inte ser för ditsatt och fuskigt ut.
Liknande aha-upplevelser har det tidigare varit gällande karmfärg. Vi kan inte tänka oss Stockholmsvita karmar då vi kommer att ha mycket annat i kritvit kulör och då vill vi INTE ha karmar som ser gulaktiga ut. Vissa kanske tycker att det är överdrivet, men vi tror att det gör stor skillnad i känslan.
I övrigt hade några prissättningar blivit lite galna så de har vi kollat upp och begärt att få förändring på.
 
Allt som allt så har vi några punkter att fortsätta med. Och så måste vi försöka komma ner lite till vad gäller slutpriset. Men förhoppningsvis är vi framme vid målet – på alla punkter – i nästa vecka!
bygga hus - checklista - husleverantör - ritning - rörvikshus