Smarta lösningar

När man planerar ett hus har man chansen att tänka på lösningar som förenklar vardagen och gör hemmet snyggare.
När vi hälsade på några vänner över midsommar hittade jag tre smarta lösningar.



1. Inbyggd garderob, tillhör kategorin: snyggare hem. Att måttpassa gipsväggar efter en vanlig Ikeagarderob ger en inbyggd look, men är bra mycket billigare än att platsbygga garderoben. Precis så här vill vi bygga in i vår hall, liksom i barnrummen på övervåningen. 


2. Nedfällbara eluttag i köket. Hur smart? I stället för att se de rätt fula uttagen hela tiden, även när de inte används så kan de skjutas ner i köksbänken. Och när du behöver extra uttag så klickar du bara upp dem. Klart värt att fundera över!



3. Tyvärr är det försent för den här lösningen hos oss, då vi redan planerat och beställt vårt kök. Men att placera sopbehållarna i ett separat skåp en bit från doskbänken sparar man massor av irritation. Hur ofta är det inte så att en står och sköljer porslin/diskar samtidigt som den andra slänger skräp och rester från exempelvis middagen? Så i stället för att trängas och knuffas vid diskbänken/soporna placeras de nära men inte precis i samma skåp. Så himla, himla smart!

eluttag - ikea - inbyggd garderob - kök - köksplanering
1
Malin

Hej, vet du vad det är för bänkskiva på den nedre bilden? Har letat länge efter en snygg men inte hittat någon. Tack på förhand, Malin

Svar: Åh, tyvärr vet jag inte det. Tror att det är ett Ikea-kök så kanske skivan är därifrån också. Men osäker. Lycka till i sökandet!
Hej huset!