Tätning pågårDen tredje dagen av husbyggande bjöd på tätning. Vi har hittills haft tre dagar av uppehåll och mestadels strålande sol. (Tack vädergudar!) Men över helgen väntas regn så vi är glada att tätningen tagit fart.
I dag byggdes takbjälkar för fönsterkuporna och på allt tak satte de duktiga snickarna sedan råspont och papp. Nu börjar det likna ett hus på riktigt!
Det är också först nu som vi också ser hur ljuset flödar i huset och vi är så glada att vi har ritat in så många fönster som vi har (och det är väldigt många) då vi på så sätt tar tillvara dagsljuset även i norrläge.

I dag kom också Niclas från Rörvikshus förbi. Och han var verkligen så framåt som man önskar att han ska vara i sin roll som projektledare från Rörvikshus. Vi har ju upptäckt några fel i konstruktionen. Och Niclas var direkt på bollen och sa att dessa ska åtgärdas! Skönt!
Det gäller till exempel en vertikal skarv vid entrén som vi inte önskar då vi inte ska ha några midjor/lister i panelen.
Liksom att på balkongdörrarna har Nordan/Tanum satt plasthandtag på utsidan, trots vår specifika beställning på metallhandtag.

Så nu väntar vi på ändringar av dessa. Vilket eventuellt kommer betyda nybeställning av panel, om de extra plankorna som vi har inte räcker.

Förresten. I dag kom också Stockholms vatten för att börja gräva för att ansluta oss till kommunalt vatten. Äntligen!bygga hus - fönsterkupa - rörvikshus - tak - tätning

Mer från andra dagens husbyggande


Ja, nu har vi två våningar. Det är bara tak och (stora och små) detaljer kvar. 

Takstolarna kom på plats och det skulle visa sig att drömmen går i uppfyllelse; vi får sjöutsikt från andra våningen! Inte mycket under de grönaste månaderna kanske, men det är de små detaljerna som gör det. Eller hur?!

En sak som vi märkte först nu när huset står där är placeringen av samtliga fönster på övervåningen. För att linjera med balkongdörrarna på övre plan är de ovanligt lågt placerade. Det är något vi inte alls räknat med och som vi är förvånade över. Vi har haft många diskussioner med Rörvikshus kring dessa fönsterkupor så just nu känns det lite snopet och som något de skulle anmärkt på. Vi fick höra att fönstrena skulle börja på det mer vanliga 90 cm ovan golv. Nu hamnar de snarare på 70 cm ovan golv. På ett sätt ger det ett häftigt och centrerat intryck, men på ett annat känns det smått opraktiskt. Det här är en karamell att suga på och ta upp med Rörvikshus.
fönster - rörvikshus - sjöutsikt

Andra våningen in the making


Andra dagens husleverans från Rörvikshus bjöd på våning två. Och snickarna jobbar på i ett rasande tempo. Vi är så sjukt nöjda med snickarna så här långt! Trevliga och proffsiga hela gänget!

Huset då? Jo, det tar form och vi säger bara wow! Vilket drömhus!
Men att vi oroade oss för storleken på huset när vi såg grunden visade sig ju så klart vara HELT obefogat. Huset är ENORMT. Haha! Tänk att ögat har så svårt att uppskatta saker ibland. Och även från papper, som vi ju bara sett huset tidigare eftersom vi ritat det själva tillsammans med en arkitekt. 
Men när trädgården blir just en trädgård och inte en jordhög hoppas vi att det ska bli mer proportionerligt.
arkitekt - bygga hus - drömhus - husleverans - rörvikshus
1