Huset där allt började













Förra året började vi titta på hus på allvar. Vi tittade mycket utåt Nacka. Och ett hus fångade vår uppmärksamhet extra mycket. Det var ett hus i Kummelnäs.
På visningen blev vi inte besvikna. Wow! Det här huset var fantastiskt. Ett riktigt drömhus!
Nybyggt. Mycket fönster. Kändes modernt men ändå hemtrevligt. Väldigt bra planlösning, perfekt för en barnfamilj. Magiskt master bedroom med litet badrum OCH walk-in-closet. Barnrummen hade barnklädkammare. Skjutdörrar mellan kök och vardagsrum. Fina golv. Ljusa väggar. Och en sjukt fin trappa med viloplan och fönster.
Tyvärr tyckte alltför många, med allför stora plånböcker samma sak. Så utgångspriset var snart ett minne blott och slutpriset var ett par miljoner dyrare.
 
När vi såg att priserna på liknande hus också skenade började vi fundera på att bygga själva för att slippa marknaden.
När vi sedan hittade vår tomt pratade vi med flera husleverantörer, men de som byggt det här huset i Kummelnäs låg oss extra varmt om hjärtat. Det blev sedan också de, Rörvikshus, som vi valde. Det känns bra att vi har varit i ett av deras hus som kändes så gediget byggt, till skillnad mot andra nybyggen vi varit inne i.
 
Nu efteråt kan jag dock se saker jag inte såg då, interiört. Ägarna hade gjort en hel del "basic"-val. Till exempel ganska klassiska badrum. Och väldigt enkelt men fint kök. Det blir också en tankeställare i dag – att man kanske inte behöver överanalysera alla val. Att enklast kanske är bäst i längden.
 
Sen hade de så klart också lagt till en hel del egna snygga tillval som just satte känslan. Som det breda ljusa enstavsgolvet från Berg&Berg. Carrera-marmor i köket. Matta i master bedroom. Och trappan, herregud trappan! Att ha en liknande har liksom blivit en målbild för oss i vårt kommande hus.
 
Foto: Bjurfors
bygga hus - drömhus - kummelnäs - nacka - rörvikshus