Nisch i dusch

 
 
 
 
 
 
 
Vi har planer på att ha nisch i duscharna i badrummen. Det är ett så himla snyggt och smidigt sätt att skapa karaktär och känsla. Plus att man slipper de otympliga och rätt ocharmiga bjässarna till duschkorgar som finns på marknaden.
Och med spotlights i nischarna ger det extra karaktär. Himla smart också!
 
På ovanvåningen skulle man kunna ha en utbyggd avsats, som hylla, då det är sådan vi kommer att ha vid badkaret. Vi kommer nämligen att ha vägghängda toaletter som kräver en utbyggnad. Men det innebär att det kan bli en praktisk och hemtrevlig hylla som går längs hela den väggen i badrummet. Och då skulle man kunna ha en smal sådan i duschen. Men med en nisch slipper man avstå utrymme …
 
Vill man ha nisch ska man komma ihåg att man måste informera om det ganska tidigt för annars missar man chansen till det. Det var något jag läste i en blogg för ett tag sen och det är något jag påminner mig om ofta. Väggen måste väl vara tillräckligt tjock och samtidigt inte ha några balkar eller el draget precis där. Men när vi pratade om det med vår kontaktperson på Rörvikshus så sa han att vi skulle avvakta lite. Men vill INTE att det ska bli för sent, för som sagt, då blir det inte mycket till nisch…
badrum - dusch - hylla - karaktär - nisch - tips
4
Josefin

Roligt med belysning i, det ska jag ha i åtanke! :)

Svar: Visst är det smart – och fint!
Hej huset!

Vibyggerkaptensgården

Värt att tänka på är att inte göra nischer i yttervägg (enligt vår byggare). Då bygger de istället tex en hörhyla eller avsats som kaklas in. Vi är nu i den fasen när allt sånt här ska spikas.

Svar: Åh, tack för infon, den ska jag komma ihåg! Men låter rimligt i och med att ytterväggen har en massa tätningsskikt som säkert måste vara intakta. Ok, så det räcker ändå att man säger det när huset står där, men innan de kommit igång med innerväggarna – och att man tar det direkt med byggaren?
Hej huset!

iza svenningsson

Snyggt! Vill också göra så i vår dusch :-)

Svar: Ja, visst är det :)
Hej huset!

Vibyggerkaptensgården

Ja det räcker! Ta allt sånna detaljer direkt m byggaren när innerväggarna ska påbörjas. Likväl vilka väggar som ska försörjas för att fästa tv på mm. Vi har ett sånt möte nästa vecka!

Svar: Toppen! Tack! Åh, vad jag längtar till vårt bygge också börjar komma igång!
Hej huset!