Hej då lyktstolpe!

I veckan lät vi ta ned den lyktstolpe som stått i vägen för vår infart. Det började som en idé, som sedan skulle visa sig kräva en hel del arbete, men som till slut skapade ett så himla bra resultat!
 
Vi visste ju hela tiden att den stod där den stod. Men det tog ett tag innan vi på riktigt tänkte på att den stod mitt i vår infart. Och vi behöver ha infarten just där för att maximera tomten. Men så började vi luska i hur vi skulle gå tillväga för att flytta den. Vi googlade lite, kontaktade kommunen – som sedan visade sig inte vara ägare av den, och vände oss sedan till vägföreningen – som var upphovsmän till lyktstolpen. Efter samtal med vägföreningen och bostadsrättsföreningen, som vi har som granne, kom vi överens om att vi skulle ta bort den nu, och vänta med att sätt upp den på ett annat ställe för att sedan sedan längre fram komma fram till var den ska stå som fungerar bäst för oss och vägföreningen. En väldigt bra deal för nu stressar vi inte fram en plats som kanske inte blir så bra på lång sikt.
 
Så sagt och gjort fick vi en entreprenadfirma, samma som  kommunen samarbetar med, att ta ner lyktstolen och nu har vi en fri infart! Kolla själva!
 
Summa för det här extra kalaset har vi inte fått faktura på än. Men vi fick en timkostnad på 1500 kronor/timme. Oavsett vad det landar på var det här inga pengar inräknade i vår första budget, så det kommer bli en kostnad som vi tar från egna sparpengar.
 
FÖRE:
 
 
EFTER (en fri uppfart):
 
flytta lyktstolpe - lyktstolpe

Tomten tar form

 
En liten sneakpeak på hur vår tomt ser ut nu, eller ja, hur den såg ut i helgen. Inte mycket är lik den tomt vi köpte. Men oj vad det ser ut att bli bra! Men byggarbetsplats helt klart. Haha!
 
Där grunden ska stå har markentreprenaden schaktat och fixat. Och sedan har de höjt upp övrig tomtmark för att väga upp för grunden. De har också byggt upp marken lite extra där en framtida carport med förråd ska stå. Det blev så himla bra, för innan sluttade det rätt kraftigt. Nu känns det som vi fått så himla mycket mer tomt.
 
Mer bilder och beskrivningar på vad som hänt kommer framöver. Men håll tillgodo så länge. 

28 juniNu finns det ett datum som vi längtar till lite extra mycket. Det handlar om 28 juni. Klockan 07.00 för att vara exakt. Då kommer vårt hus att levereras. Nu ska alltså vår ritning, det hus som vi bara sett på papper hittills, börja bli verklighet. Något att ta på. En helt sjul känsla!
Spärrförbindelsen är klar så inget borde egentligen störa. Men man ska väl inte ropa hej innan grunden är klar och man vet att Rörvikshus-fabriken ligger i fas.
 
Men lite vågar vi hoppas. Och vi håller tummarna till tusen. Vi har redan tagit ledigt från våra jobb för att kunna vara på plats när det händer. Oerhört spännande!
hus - husleverans - spärrförbindelse