Huset är vårt!

 
I torsdags hade vi slutbesiktning och i fredags hade vi slutsamråd med kommunen och vår KA. Vårt hus fick GODKÄNT vid båda tillfällena! Vi är så himla glada!
 
I torsdags blev vi officiellt husägare till det här helt fantastiska huset, som vi ritat och tagit typ en miljon beslut kring. Nu har vi äntligen nycklarna! Vilken grej!
Besiktningsmannen var imponerad och sa att det var väldigt få saker som behövde fixas, och inget som påverkade ett godkännande, men som han skrev in i slutprotokollet vilket är bra. Då är det upp till husleverantören Rörvikshus och underleverantörer att fixa dessa, annars blir det vite.
Först var det en hel del målning, men de flesta kunde göras direkt av målaren som ju var på plats. Sen var det några märken i grunden som makrkillarna får fixa och sedan ska trappen åtgärdas vad gäller nyansen.
 
I fredags skulle vi få officiellt beslut om vi får flytta in också. Kommunen var mycket nöjd! Sa att det var exemplarisk lägesplacering bland annat. Däremot fick vi lite backning på att vi inte hade en riktig handledare i trappan (vi har bara en halvvägg som vi trodde räckte), och så hade vi ingen barnspärr på ugnen då det inte ingick i vår ugn från Miele. Men det räckte med en kommentar angående att vi ska åtgärda dessa punkter och vi kommer få ett godkänt utlåtande.
Wihoo!
 
Här är vårt hus!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så klart körde vi på inflyttningspizza som sig bör, även om flyttlasset inte går än på någon vecka.
 
bygga hus - drömhus - hus
3

Slutbesiktning i morgon!

 
Så är vi nästan framme vid slutmålet. I morgon är det slutbesiktning. Väldigt overkligt! Att vi nått fram till det här drömhuset är ännu mer overkligt.
 
Vi har knappt varit på plats under de senaste veckorna, helt enkelt för att inte ens hantverkarna har varit det. Det har varit så lite jobb kvar att de nästan aldrig varit på plats. Men så klart blir det alltid lite sista-minuten-grejer som blivit väntat med för länge. Så här ser det i alla fall ut just i dag.
 
Välkommen till oss!
 
 
Älskar entrén!
 
 
Älskar köket!
 
 
Älskar golvet och de sociala ytorna!
 
 
Älskar ljsuinsläppet till matsalen!
 
 
Och älskar det gulliga lilla lekrummet på nedre plan.
 
I dag var städfirma på plats för slutstädning. Att få rena fönster känns som en av de största vinsterna, för de var INTE rena efter allt byggdamm. Och vi har ju otroligt många fönster.
 
I morgon kommer elektriker och rörmokare vara på plats tidigt för att bland annat fixa med nedre badrum som saknar belysning och toalettstol, tvättstuga som saknar blandare. Elektriker ska också koppla in belysning både ute och på diverse platser inne.
 
 
 
 
Men vi har ett medicinskåp (installerad i städskåpet)! Ett måste, så glöm inte det, ni andra husbyggare.
 
 
Håll tummarna för att det går bra för oss i morgon!
belysning - drömhus - slutbesiktning
2

Förbesiktning i dag

 
Torsdag 3 november och exakt två (!!!) veckor till slutbesiktning. I dag träffas byggchefen tillsammans med en beisktningsman för att gå igenom huset och markera sådant som behöver ändras eller göras fram till slutbesiktningen.
Syftet är helt enkelt att få bort alla "enkla" missar som huset annars kan falla på. Och även fixa småsaker som är onödiga missar.
 
När vi var vid huset igår såg vi huset i snöskrud. Och wow vad fint det gör sig även i snö! Det blev också en konfirmation på vårt beslut att köra på vit fasad – och som vanligt när det gäller oss: riktigt vit, basvit, och alltså utan någon form av gulstick.
 
Lite annat från huset som det ser ut just nu kommer i ytterligare ett bildflöde. Ledsen för dåligt ljus/kvalitet på bilderna. Men ja, det var en mulen dag och vi har ju inte så mycket belysning – även om ljusflödet utifrån genom alla fönster känns underbart.
 
 
Matsal med minispots i varje fönster.
 
 
Så här blev det efter att hålet i väggen tätats och eluttaget kommit på plats. Topp!
 
 
Älskar hur blandaren i köket skapar ett litet statement i det annars så "snälla" köket. Den skapar lite kaxighet till hela köket. Precis som tanken var.
 
 
Det kändes lite jobbigt när det skulle borras sönder i det otroligt fina köket och framför allt köksön. Men ja, det var ju för en god sak. Vi drog el redan i grunden för köksön. Och nu står köksön på plats och elinstallatören fixade uttag till ön. Ändå kunde den gömmas exemplariskt. Extremt bra placering! Syns knappt, men kommer säkerligen användas ofta.
 
 
 
Och ja, ni ser ju. Golvpappen i barnrummen uppe är BORTA! Det betyder att de är klara med rummen. Helt galet!
 
 
Badrummet uppe har fått både toalettstol och badkar på rätt plats. Tyvärr har en toalettsits kommit på villovägar, så i dagsläget har vi en annan sits än planerat. Men förhoppningsvis hittar de den saknade sitsen, den var ju inte superbillig … Men visst matchar badkar och toalettstol fint! Vi är riktigt nöjda. Och ser fram emot att sjunka ner  i det stooora badkaret.
 
Och sen till något nytt för bloggen: tvättstugan sett mot arbetsbänken. Ledsen för dåligt ljus, men ser ni? Så sjukt nöjda! Vi hade alltså en vision om att få en platsbyggd känsla i ett annars rätt tråkigt rum. Och hittills blir det exakt enligt önskemål. Återigen är det signerat vår fantastiske byggchef Peter.  Vi har alltså köpt två stycken vanliga bänkskivor i 186 cm längd från Ikea. Den ena ligger horisontellt och har fått inbyggd ho. Den andra är måttpassad och står vertikalt som ett stödben. Det är något upphöjt från golvet med stödskruvar för att det är ett våtrum. Det blev precis så bra gjort som vi hoppats.
Ni ser också att tvättmaskin är på plats, men vi väntar fortfarande på ny torktumlare. Under hon blir det ett skåp. Blandare är beställd och på väg.
 
badrum - barnrum - eluttag - ikea - kök - slutbesiktning - tvättstuga