Brevlåda på plats

 
Inget hus utan brevlåda. För någa veckor sedan beställde vi en veckopostlåda Berglund Bas 988 Antracitgrå från Bygghemma. Den har jag glömt att visa. Men ja, här är den. Nu känns det som ett "riktigt" hus och hem.
 
brevlåda - bygghemma - postlåda

Beställningar och leveranser

 
 
 
Det här är ett irritationsmoment just nu. Och kräver sjukt mycket onödigt merarbete. Helt enkelt verkar Rörvikshus ha missat några av de beställningar vi gjort till badrummen. Och det handlar om beställningar vi lagt tidigt i våras.
Till att börja med: duschväggar, toalettstolar och en av två toalettsitsar.
Vi fick vår andra leverans för flera veckor sedan. Där skulle allt det sista finnas med. De allra mesta fanns också med. Men några saker saknades. Vi tänkte att de skulle komma några dagar senare, men nej. Däremot fick vi en faktura från Rörvikshus på andra leveransen …
 
Nu har det blivit så struligt så vi har helt enkelt valt att stryka toalettstolarna från vår checklista med Rörvikshus och tagit tag i att hitta dessa själva. Det har lett till att vi tvingats beställa från Norge, eftersom de nu är slut överallt. Sjukt irriterande extrajobb som vi inte riktigt har tid eller ork med, men vi måste få dem och när Rörvikshus strular är det helt enkelt lättare att göra jobbet själv.
Duschväggarna skulle vara på plats i fredags, enligt Rörvikshus. Så hoppas att de kom då. Vi får se i veckan när vi kommer till huset.
 
Sedan har också den torktumlare som vi beställde utgått så vi fick en liknande i stället. Tyvärr gick den beställningen ovanför våra huvudet så nu matchar den inte alls med tvättmaskinen. En petitess, förvisso. Men hade vi blivit inkopplade från början hade vi direkt kunnat välja den som i stället har likadana detaljer som vår tvättmaskin, och ändå inte är dyrare än den som nu står i huset. Så nu väntar vi på leverans av den modell vi vill ha. Morr.
 
 
En annan sak som strulat är takdusch och duschblandaren till övre badrummet. Eftersom den troligtvis också "glömts bort" i Rörvikshus beställning av leverantörer är den vi valt helt enkelt slut och skulle inte komma in förrän i december. För sent med andra ord. Så den strök vi också och så gjorde vi en privatbeställning av Tapwell Level 8300-160.
 
 
Något som vi däremot själva valt att göra om i beställningen (och då ta på oss en kostnad för att skicka tillbaka) gäller fixturerna till toaletterna. Från mekanisk till pneumatiska. Så nu har vi också valt bort de spolknappar som vi valde och bytt till Gustavsberg Triomont.
 
 
 
 
badrum - beställning - leverans - rörvikshus

Detaljer som gör det

 
På plussidan: antracitgrå kommod på plats i badrummet nere. Snyggt! Älskar den tunna hon. Från Aspen i modellen Norm.
 
Men sen är det lite detaljer som är ett work in progress. På vår (superfina) kamin saknas en täckskiva på nedre våningen upp mot taket, så Mariebergs brasvärme ska komma tillbaka och få den på plats. Liksom lite tätning på övre våningen.
 
 
 
Och, ja, ibland kan det bli lite fel i beräkningarna. Och då kan det bli så att vissa saker hamnar lite fel. Som ovan eldragning till exempel. Haha! Tur att det gick lätt att fixa med ett extra hål som sattes till vänster och på att-göra-listan blir att täcka det felaktiga hålet, eller den halva som blivit kvar …
Byggahus - bygga hus