Besiktning: StomresningI veckan hade vi alltså också KA-möte vid huset, även tillsammans med snickarchefen, för att gå igenom huset så här långt. Tyvärr var kommunens representant på semester och får informationen via e-post och får därefter komma med yttrande. Men med vår KA på plats känns det tryggt.

I det här steget handlade det om en koll av stomresningen.
Vår eminente KA Björn Lystedt på Kansvar gick igenom husets detaljer. På det stora hela var han nöjd. Det ser fint ut! Phew! Men några detaljer tar han vidare till kommunen och snickarna respektive Rörvikshus.
1. På bild 4 syns att Rörvikshus levererat för kort balk så de har lagt till en liten tvärsgående träbit. Säkert hållbar den också, men inte maximal lösning.
2. På bild 5 syns att det blivit nåt felmått från Rörvikshus vilket gör att en balk sågats av för att göra plats för golvvärmecentralen.
3. Några stålbalkar, se bild 3 där vår KA gör kontroll, har ännu inte bultats fast med fransk skruv utan bara spikats på plats. Detta ska åtgärdas enligt K-ritning.

I övrigt börjar de sätta takrännor och så smått kolla på interören parallellt och testar tätningen i taket och luftspalten som skapas med papp...

Som vanligt var Björn Lystedt en klippa att ha att göra med. Noggrann och grym att bolla frågor med! 
björn lystedt - ka - kontrollansvarig - stomresning