En riktig drömtrappa

 
 
 
 
Vi har ju inte kommit så långt med vår trappa, annat än sagt hur vi vill ha det. Och där är vi, på det stora hela, väldigt tydliga med vår idé.
Vi vill ha en inbyggd trappa med helt vilplan. Helt enkelt för att det är det snyggaste jag sett.
 
Första gången jag mötte det var i ett hus i Huddinge (faktiskt). Men det var det första huset vi var och tittade på, och vi var inte köpredo då. Det var i maj 2015. Tyvärr har jag inte kvar några bilder därifrån.
Nästa gång var i huset i Kummelnäs som också hade snyggaste handledaren jag sett – i smide (tredje bilden). Båda hade också fönster i trappan, men medan huset i Kummelnäs bara hade ett litet hade Huddinge-huset typ helväggsfönster.
 
Vi har tagit fasta på stilen. Vår idé, i nuläget, är att ha halvvägg mot hallen för att öppna upp, som följer trappans lutning, och fungerar som handledare. Sen smide på väg upp på ovanvåningen och som fallskydd. Sen har vi ett långsmalt fönster som startar på vilplanet, vilket kommer ge ett fint ljusinsläpp i trappan.
Trappstegen kommer vara i samma golv som resten av huset, och där plattsteg och sättsteg går ihop i en vinkel (alltså inget utskjutande plattsteg som är vanligt att man har för att få mer plats för foten på steget).
Alltså så här.
 
 
Huddinge - inbyggd trappa - trappa - vilplan