Nya badrumsval

Snart kommer kakelsättaren dra igång, och då måste vi ha beställt allt kakel. Eftersom jag kommit på att jag inte gillar det kakel vi tänkt i badrummet uppe (Konradssons Cement Ivory), så är vi inne i nya beslut.
Men nu tror jag att vi landat rätt.
 
Så här har vi tänkt i badrummen vad gäller kakel och klinker.
 
 
Nere blir det marmorinspirerat från Konradssons. Plattan heter Marmi Cararra Naturale Matt i 29,5x29,5. Det är en platta i granitkeramik som därmed är lättare att underhålla än äkta natursten, men ändå har det klassiska, tidlösa utseendet. Den här kommer vi dock bara att ha i duschutrymmet och på golvet. Resten av väggarna ska målas (nyansen är fortfarande ett val som ska göras).
 
 
 
I badrummet uppe blir det Lacca Grey också från Konradssons i 33x33 cm, både på golv och väggar. En ljus platta med en diskret flammighet och en helt slät yta, vilket gör dem lättstädade – perfekt i familjebadrummet alltså.
I slutet hade vi en annan (även den hittade vi i slutskedet) platta från Konradssons. Det var ur samma serie som vi tänkt från allra första början, Cement, men i grå, eller Gris, som modellen heter. Lite mörkare i färgen än Lacca och lite mer flammig. Men till slut tänkte vi att ljust blir man nog inte lika trött på i längden. Den är lite tråkigare, och mer slätstruken, men i förlängningen är det enklare att piffa till och göra badrummet "varmare" med grönska och textilier som kommer poppa till rummet än att välja nåt som är hetare just nu.
 
I badrummet uppe har vi också preciiiis valt om spegel. Från en specialbeställd vanlig spegelskiva som vi bygger in, till att välja en spegel med inbyggt ljus från Aspen, alltså samma som vår badrumsmöbel. I slutändan valdes den på grund av beslutsångest över ljuskällor i badrummet. Jag hade en vision om hängande pendellampor där uppe, men på grund av snedtak och handfatens placering blev det för komplicerat och med stress från elektrikern fick det lösas genom ett "enkelt" val. Jag hoppas ändå att vi ska kunna skapa en mysig atmosfär i badrummet som inte blir "för" perfekt.
 
 
aspen - badrum - kakel - klinker - konradssons - spegel