Sprängning på gång

 
Nu var det länge sen vi bloggade igen. Helt enkelt för att det inte hänt så mycket, annat än diskussioner "bakom kulisserna". Plus att energin inte varit på topp på sistone. Men tomten gör sig bra i vårsolen!
 
 
 
Men två stora grejer har hänt.
1. Vi har fått en ny tomtutsättning från Lantmäteriet. Och vilket härligt resultat vi fick. Det visade sig att det stängsel som vi har som tomtmarkör inte sitter helt rätt, utan vi har egentligen flera decimeter större tomt. Precis vad vi behöver!
 
2. Vi har kommit fram till att sprängning av vår bergknalle är det enda rätta. På så sätt kommer vi få en helt annan känsla på tomten. Vi kommer på så sätt jämna ut den och få jämnare höjning till vår granne vilket gör att det inte kommer kännas som de "tittar ner" på oss. Vi kommer också slippa flytta huset från den plats som vi tänkt och få en plats mer mitt på tomten. Så klart är det tråkigt att inte få en naturligt mjuk berghäll på tomten, men vi tror at tdet kommer bli toppen ändå.
 
Vi har också haft lite småmöten, där min man har tagit det mesta ansvaret på den aktiva fronten. Till exempel har vi:
> Haft möte med vägföreningen som vi tillhör för att gå igenom vägens skavanker för att inte vi ska få skulden för eventuella brister som redan vägen påvisar och för att flytta en sandkista som står i anslutning till vår tomt.
> Pratat med Posten för att flytta brevlådor som står i anslutning till vår tomt.
> Pratat med SRV återvinning för att flytta soptunnor som står i anslutning till vår tomt.
> En hel del kontakter har också gjorts angående den lyktstolpe som står vid vår tilltänkta infart. Den visade sog tillhöra vägföreningen, men den står inte på vår tomt så vi får bekosta flytten. På måndag ska en elentreprenad komma och titta på den och komma med en offert. Men det kommer vara tusenlappar som ändå känns värda i sammanhanget för då kan vi maximera tomten som vi planerat med en infart.
flytta lyktstolpe - lantmäteriet - sprängning - tomt - utsättning - vägförening
1