Projekten utomhus

 
 
 
Våra tre utomhusprojekt för året är igång – och inte så långt kvar från färdigställande:
1. Fasadmålning.
Vårt hus kom grundmålat, vilket i praktiken betyder transportgrundat. Hade jag vetat vad jag vet idag kanske jag inte valt till "grundmålning" i beställningen då det egentligen inte är en riktig grundmålning. Men i och med att vi fick igång målningen i år så kändes det ändå tryggt att bara använda den. Hade vi inte börjat måla i år hade vi kanske behövt grunda ordentligt nästa år. Hur som helst, vi fick via en kollega till mig tag i en målare som gör jobbet åt oss. Sjukt effektiv och noggrann, så vi är mer än nöjda.
Huset blir vitt. Vi valde Demidekk Brilliant White. Det är VÄLDIGT vitt. Särskilt i solsken, i skugga är det bara finfint. Och det är ju vad vi vill ha. Jag tror också att när vi börjar plantera träd, buskar och en häck nästa år, så kommer man inte se hela fasaden i ett svep och då kommer huset verkligen inte uppfattas som väldigt vit. Huset blev också väldigt mycket New England i och med färgvalet…
På bilderna ser ni hur målningen förändras från grundmålning till första omgången till viss del andra vändan.
 
2. Altan.
Vi hittade en annan superhantverkare. En snickare som kommer med utmärkta rekommendationer. Vi var snabba att boka in honom för att bygga vår altan (och därefter vår spalje mot en allmänning och parkering).
Jag tror att altanen kommer att komma bli ett av våra mest välanvända platser så fort vårsolen kommer i vårvinter. Här kommer vi att kunna sitta med en kopp varm choklad i stället för att bara ha en lerhög utanför (som resten av tomten).
 
3. Stenmur
Vi hittade en förtroendegivande firma som snabbt kunde vara på plats och snabbt bygga en stödmur. Det blev så himla bra! En helt annan känsla. Den är 50 cm hög och byggt med stödmur Waxholm från Stenbolaget. Nu ska vi bara få dit avtäckningssten, men det fixar vi själva för att spara några tusenlappar. På bilden syns en av de modeller som vi provat, men det blir dock inte denna som vi väljer på grund av för ljus.
New England - altan - demidekk - fasad - måla hus - snickare