Tätning pågårDen tredje dagen av husbyggande bjöd på tätning. Vi har hittills haft tre dagar av uppehåll och mestadels strålande sol. (Tack vädergudar!) Men över helgen väntas regn så vi är glada att tätningen tagit fart.
I dag byggdes takbjälkar för fönsterkuporna och på allt tak satte de duktiga snickarna sedan råspont och papp. Nu börjar det likna ett hus på riktigt!
Det är också först nu som vi också ser hur ljuset flödar i huset och vi är så glada att vi har ritat in så många fönster som vi har (och det är väldigt många) då vi på så sätt tar tillvara dagsljuset även i norrläge.

I dag kom också Niclas från Rörvikshus förbi. Och han var verkligen så framåt som man önskar att han ska vara i sin roll som projektledare från Rörvikshus. Vi har ju upptäckt några fel i konstruktionen. Och Niclas var direkt på bollen och sa att dessa ska åtgärdas! Skönt!
Det gäller till exempel en vertikal skarv vid entrén som vi inte önskar då vi inte ska ha några midjor/lister i panelen.
Liksom att på balkongdörrarna har Nordan/Tanum satt plasthandtag på utsidan, trots vår specifika beställning på metallhandtag.

Så nu väntar vi på ändringar av dessa. Vilket eventuellt kommer betyda nybeställning av panel, om de extra plankorna som vi har inte räcker.

Förresten. I dag kom också Stockholms vatten för att börja gräva för att ansluta oss till kommunalt vatten. Äntligen!bygga hus - fönsterkupa - rörvikshus - tak - tätning