Påskrivet bygglov


Det är här det händer! Vi skriver på bygglovsansökan! Eller egentligen skedde det igår eftermiddag, men bilderna togs just innan jag sätte pennan på papperet och skrev på. En liten sneak-peak också på vår fantastiske Rörvikshus-säljare som ställer upp, är tillmötesgående, svarar på våra hundra frågor, lugnt tar emot vår hundra ändringar hit och dit.

Nu har vi också för första gången fått se alla fasadritningar. Det ser riktigt fint ut! Men (harkel, harkel) jag såg några grejer som vi måste ändra. Och sen några som inte stämde överens med tidigare skisser som måste ha blivit fel i stressen att få klart allt.
Hur som helst. I dag skickas bygglovet in till kommunen! Vilken grej!

Just ja. Vi gör en chansning. Vi har tänkt ha en carport. Den har vi faktiskt till viss del ställt på (dudududuuuuu) prickad mark. Ett big no-no. Vi vet. Men på andra sidan tomten ligger idag en allmänning som också den delvis används som parkering. Är vi knäppa som gör så? Kanske, men vi testar. Annars får vi väl bara flytta på den lite.
bygglov - bygglovshandlingar - carport - fasadritningar - prickad mark - rörvikshus - tomt
1

Kontrollansvarig hittad

 
Vi kan checka av en viktig punkt. Vi har hittat en kontrollansvarig som verkar superbra. Han kommer med bra omdömen och har god kännedom om "vår" kommun. Så himla skönt!
Sen måste vi så klart skriva på ett avtal med honom, som det är lite tajt om vi kommer att hinna med innan vi åker.
Men annars får vi väl ta det när vi kommer tillbaka. Och hoppas att han fortfarande kan då.
För han behöver väl egentligen inte vara med i processen förrän man fått bygglov?
 
Vi hittade honom via lite research på nätet. Innan hade vi fått ett namn på en person från vårt byggbolag, men det känns bättre att det är någon som är fristående. Vi fick kontaktuppgifter till några han arbetat med tidigare, och de sa (så klart) bara bra saker. Men det känns tryggt!
 
Bild: lånad från www.
avtal - bygglov - kontrollansvarig
1

Tomten är skev... Och det menar jag verkligen. Den är mer skev än vad vi räknat med.
Vet de inte vad de har köpt? kanske ni undrar.
Jo, asså. Typ.
Vår tomt är liksom lite speciell med ett snävt hörn, avsmalnande på ena sidan, en bergsknalle som går längre in på tomten än man kan tro.
Så klart har vi en nybyggnadskarta som vi studerat ingående. Och satt ut ett skalenligt hus på. Men det känns inte alls på samma sätt när vi igår eftermiddag faktiskt mätte och flyttade "huset" på tomten.
Är faktiskt lite orolig över hur slutresultatet blir.
Och när man ser huset omkrets på tomten känns det inte ens speciellt stort.
Just nu är det lite småoroligt här. Och vi skulle nog bara vilja att det närmaste året flyger fram så att huset bara står där färdigt och fint och allt känns bra.
Tur att det i alla fall ser fantastiskt idylliskt ut på tomten. Nu i alla fall. Innan grävmaskinerna kommer...
hus - nybyggnadskarta - tomt
2