Svårt med nyanserna

 
Nu gäller det alltså inte nyanserna för väggfärg. Utan skillnaden mellan trappans lackning och vårt ekgolv. Som ni ser är den vänstra (trappan) mörkare och mer gulorange än golvet som är gråare.
Denna lilla upptäckt ledde till lite kontakt med Rörvikshus och trapptillverkaren Nilenfors.
 
Enligt dem ska lackningen matcha golvet, men de menar att skillnaden kan bli större när man inte ser dem på plats. Så vi får väl avvakta med att gå vidare till nästa vecka när trappan ska vara på plats och vi får en tydligare bild av eventuell nyansskillnad mellan trappa och golv.
 
Alltid är det något.
golv - inbyggd trappa - nilenfors - rörvikshus - trappa

Sirene

 
 
Kom på att jag nog inte visat vårt golv för master bedroom och walk-in-closet. Vi ska ju inte ha ekgolv där, utan det blir heltäckningsmatta i form av grå Sirene.
Finns ju en uppsjö varianter i olika tjocklek och längder. Sirene är varken den tjockaste eller den med längst "hår", men ändå mjuk och fyllig och med golvvärme under kommer den bli himla mysig.
golv - heltäckningsmatta

Tänt var det här!

 
 
 
 
Ett högst aktuellt projekt nu är att spana in lampor och belysning. Vi kommer så klart att ta med oss en hel del lampor som vi har i dag, men med drygt dubbelt så stor levnadsyta kommer vi behöva en hel del ny belysning. Och då vissa av dem ska sättas upp av elektriker, exempelvis utebelysning, badrumsbelysning och lampor med inbyggd el från väggen.
Så. Vi går igenom utbudet och hittar några favoriter. Till exempel Lampe Gras (nedersta bilden) som är en stark kandidat för väggbelysning i köket.
 
belysning - elektriker - lampa - utebelysning