Fixa för flyttLite OT. Men inte nog med att vi har ett hus att planera. Vi har också ett hem i dag som behöver fixas med inför en framtids försäljning.
Vi har bott i vår lägenhet i 2,5 år och egentligen inte gjort så mycket åt den. Den var rätt nyrenoverad när vi flyttade in. Men nu måste vi fräscha till den.
 
Vi har redan bytt några trasiga eluttag. Och på tal om dem så älskar jag de vi har idag. Så undrar om det blir något liknande till huset.
 
Kvar på att-göra-listan står bland annat:
En uppfräschning av vår diskbänk i massiv ek
Måla om/fräscha upp väggar och tak
Fräscha upp badrumsfog
… sen är det massor av småsaker som ska köpas till eller bara fixas till som man annars aldrig gör.
 
En liten fråga: varför gör man inte sånt här till vardags, utan först när man ska sälja?
 
När vi ska sälja sen då? Ja, det är något som vi diskuterar. I juni införs ju nya amorteringskrav i Sverige som innebär att nya lån ska amorteras med två procent om året ned till 70 procent av bostadens värde och sedan vidare till 50 procent med en procent per år. Om man ingått ett bindande avtal om att köpa en bostad innan amorteringskravet träder i kraft omfattas lånet inte av kravet. Därför är frågan om man ska försöka sälja innan kraven införs. Men eftersom vi inte har inflytt i huset förrän i vinter, vill vi såklart inte flytta ut förrän då. Och det är inte säkert att potentiella köpare går med på. I så fall blir visningar och förhoppningsvis försäljning inte förrän i september. Men det betyder mer tid för att fixa.
lägenhet - nya amorteringskrav
2

Taklampa i trappan

 
… När vi ändå pratar om belysning i trappan, kan vi gå ännu lite längre och prata inredning. Den enda lampa jag tänker på konstant just nu är Molecular 5 från House Doctor. Den skapar ett sånt ha-begär. Jag känner att jag MÅSTE ha den i trappan.
Vi kommer ju att ha en inbyggd trappa och jag tror att Molecular 5 kommer att göra sig så extremt bra i en sådan trappa. Det blir ju ganska högt i tak och luftigt så jag tänker mig att lampan då liksom blir 'a statement piece' i all sin enkelhet.
Hursomhelst. Jag. Kan. Inte. Släppa. Den.
house doctor - inredning - lampa - molecular 5
1

Ljus i trappan

 
 
 
Det är kul att börja tänka framåt på detaljer. Såsom hur vi ska ljussätta huset. En tanke vi har är att ha lampor vid stegen i trappan. Så himla snyggt och dekorativt – och praktiskt. Att ha infällda spots kostar ju en slant så vi får se.
Så klart är ett alternativ att bara ha en taklampa eller vanliga lampor på vägg. Men att komplettera en taklampa med trappljus känns som ett sätt att skapa effekt och mysig känsla. Och som känns fint att ha även om man bara behöver springa ner och hämta något mitt i natten.
 
Hur ljussätter ni er trappa?
belysning - inbyggd trappa - infällda spots
1