Flytta lyktstolpe

 
Medan vi väntar på att få alla entreprenadkontrakt tillbaka och påskrivna från företagen håller vi på med nästa projekt. Projekt: flytta lyktstolpe.
 
På bilden ser ni vår tomt till vänster på gräsmattan. Ni ser också den lyktstolpe som vi vill flytta och det förslag som vi skickat in till kommunen. De ska också skicka vidare förslaget till belysningsentreprenören och så ska vi få en offert. Men kontakten på kommunen höftade en kostnad mellan 7–15 000 kronor för flytten.
 
Så klart en jobbig merkostnad, särskilt när det rör sig om typ fyra meters flytt. Men i förhållande till slutpriset är det ju inte så mycket. Och resultatet är obetalbart. Vi har tänkt ha vår infart PRECIS där lyktstolpen står idag. Så flyttar vi den inte så måste vi ändra vår infart vilket kommer kosta mycket tomtmark, mark vi inte har råd att slösa med.
 
Så nu håller vi tummarna på att vi får godkänt på flyttförslaget och en offert som inte blir mer än den uppskattning vi fick.
 
Bild: Google
flytta lyktstolpe - lyktstolpe
4
Josefin

Spännande, hade aldrig haft en tanke på att man ens skulle kunn få igenom en flytt av en lyktstolpe.. haha. Smart! Hoppas att ni får det godkänt.

Svar: Hehehe, ja, vi analyserar det mesta för att försöka komma på saker för att försöka optimera olika delar, till exempel tomten. Ibland kan man göra mer än man tror :)
Hej huset!

Anonym

Jag har också en lyktstolpe jag skulle vilja flytta. Menar du att man kan göra det för typ 15 000? Så störig stolpe utanför det fönster som erbjuder bäst vy här hemma hos oss...

Svar: Det var kostnaden som kommunen gav i en uppskattning. Vi har ännu inte fått en offert… Återkommer!
Hej huset!

Anonym

Åh!! Vad fint och lummigt 🌳🌳🌳🌺🍃🌾

Svar: Tack, ja vi gillar tomten. Tyvärr kommer dock en hel del buskar och träd tas bort när vi bygger huset. Men lite får stå kvar och sen får vi skapa lummighet :)
Hej huset!

Anonym

Åh!! Vad fint och lummigt 🌳🌳🌳🌺🍃🌾