Elektrikern är på plats

I går var vi ju på plats för att spana in huset och ha möten med en massa företag för diverse projekt vi har i tankarna (får återkomma till dessa, men det rör sig om altan, stödmur för trädgården samt en spaljé som tomtavgränsning mot en allmänning). Då var också elektrikern på plats. Vi blev förvisso rätt överraskade då vi inte hört något om att han skulle vara på plats och därmed inte förberett för ett möte. Men samtidigt var det ju bra för vi kunde dra igång elprojekteringen.

Vi gick igenom ALLA rum och vår plan gällande elen för dem; hur vi vill ha vägguttag, strömbrytare, lampor och spotlights. Puh! Visst, vi hade gjort en första ritning av allt själva, men den var för länge sen – långt innan huset stod där med väggar och allt. Nu ser man ju lite mer vad man har att röra sig med. Och vi fick lite ny input på saker vi inte ens tänkt på. Såsom att man ju inte kan sätta strömbrytare på väggar där vi har skjutdörrar – vilket vi inte alls tänkt på.

Vi gjorde en nästintill fullständig plan för samtliga rum. Vi har ett grundutbud gällande elen som ingår i varje rum. De självklara grejerna kunde han börja fixa med direkt efter mötet. Resten, alltså typ extrabeställningar och spotlights som inte ingår, ska vi få på offert. Troligtvis gjorde vi en allt för drömmig projektering i går som blir för dyr för oss. Men lika bra att dra på ordentligt från början och sedan ta bort det som blir för dyrt. Så resonerar i alla fall vi.

Men visst. Vissa saker måste vi återkomma om. Jag har en tanke kring belysning i badurmmen. Det finns en uppsjö fula badrumslampor (ärligt!), men jag vill skapa badrummen som mer vanliga rum med lite känsla. Det kräver en hel del lampletande (eftersom belysning i badrum kommer med vissa krav för att klara fukt et cetera). Och än så länge inte så mycket resultat. Men för att kunna dra el behöver vi veta ungeför vad för tilläggsbelysning vi vill ha för att elen ska dras rätt direkt. Blir till att botanisera webben och butiker bums!

badrum - belysning - elektriker - lampa - spotlights - strömbrytare - vägguttag