Vi har innerväggar!

 
Badrum uppe.
 
 
Ett sovrum med förberett för garderob.
 
 
Allrummet uppe med vy in till master bedroom.
 
Varning för långt, men fullspäckat inlägg.
 
Wohoo! Vårt grymma snickarteam har satt igång med väggarna inne. Nu börjar det blir ett riktigt hus (även om det så klart är långt tills allt är färdigt, men nu kan vi i alla fall se mer av hur det kommer att bli).
De har börjat sätta spånskivor och gips, men bara ena sidan av väggreglarna monterade för att elektriker ska kunna dra el et cetera. Men man får ändå en himlarns bra känsla.
 
Denna härliga upptäckt såg vi redan början till i helgen, men i går när vi var på plats vid huset hade ännu mer hänt interiört. Förutom att också läktat klart innertaket på övervåningen hade också börjat täta innertaket på nedervåningen upp mot övervåningen.
 
I går fick vi också träffa Peter på Hambergs Entreprenad. Peter kommer att bli vår huvudkontakt och högra hand framöver. Han är nämligen chef på bygget. Och han är verkligen på plats och jobbar aktivt också. Det känns superbra – en klippa. Vi fick en riktigt bra känsla av honom. Han verkar vara lugn, kunnig, ett bra bollplank och ha fötterna på jorden. Det är så härligt att veta att vi har en sådan person på plats och veta att man kan diskutera allt som händer i huset med honom.
 
Vi tog några beslut direkt. Som hur nischerna i badrummen ska se ut (som vi dock ändrade strax efter beslutet till liggande 400x300 mm). Att vi måste byta blandare till badkaret i badrummet på övervåningen på grund av oväntad platsbrist (typiskt när vi hittat en så snygg!, men den kräver lite mer bakomliggande utrymme än vi har råd med). En omgörning av ett innertaket i samma badrum som blivit lite fel.
Just badrummen, både på över- och undervåningen, kommer bli mindre än vi väntade oss och kommer att ha mindre utrymme för exempelvis duschväggars svängrum än vad vi trott. Lite irriterande, men nu får vi bara försöka lösa det på bästa sätt.
 
Puh! Det här med att bygga hus alltså. Inte så självklart alltid att gå från ritning till riktigt hus. Men men, i det här läget kan det mesta ändras – eller bara acceptera att bilden man gjort inför sig inte blir riktigt som i verkligheten. För badrummet uppe blir det antingen att flytta väggen ut mot allrummet eller att låta det vara… 
 
Vi fick också återigen höra att vi bör måla huset utvändigt i år. Alltså har vi mer eller mindre fyra veckor på oss. Smått stressande när vi ännu inte hittat rätt nyans. Eller bestämt om vi ska göra det själva eller ta in hjälp. Och sen ska vädret tillåta målning också. Igen: puh!
badkar - badrum - blandare - duschvägg - hambergs bygg - hambergs entreprenad - hus - nisch - snickare - väggar
2
Ida

Spännande och så skönt att de jobbar på hela sommaren! Våra byggare har nu haft 3 veckor semester och vi längtar efter att de ska komma igång igen. Vi målade vårt tvåvåningshus på en vecka. Vi fick ganska mycket hjälp så vi var 4 personer i 4 dagar och på den tiden målade vi två lager täckfärg, ca 400 kvm totalt för båda strykningarna. Vi hade dock byggställningen kvar så det underlättade en del. Lycka till! Jag tror också det är bra att måla nu annars måste ni tvätta huset innan ni börjar nästa år

Svar: Vad duktiga ni var som fick allt gjort! Hoppas vi ska få fasaden målad inom kort! Är era byggare igång nu igen?
Hej huset!

Ida

Ja det var skönt att få det gjort men lite kul var det ju också 😊 nä de har fortfarande semester men i mitten av nästa vecka skulle de börja igen och sen skulle det vara två personer på heltid där ett tag så då hoppas vi att det händer en del.

Svar: Vad spännande för er när de drar igång igen!
Hej huset!