Det stora badrummet tar form

 
 
 
 
 
 
I det stora badrummet på övre plan, som både ska kännas familjebadrum och lyxigt hotellbadrum (hoppas vi får ihop den kombinationen…) kommer vi att ha takduschen ARC 30 från INR. Den matchar blandarna på dubbelhandfaten. Taksilen är 30x30 cm (!). I ARC är formspråket fyrkantigt, här är till och med rören är fyrkantiga.
 
Vi kommer att ha en duschdörr för vår inbyggda dusch (som på bilden) i det här badrummet som i övrigt kaklas. Den duschdörren är lika stilren som i det andra badrummet, men är en ARC modell 2 från INR och vi har valt att bredda den till 100 cm i för att matcha vår dusch som är lite bredare än standard för att ge en luftigare och lyxare dusch. Standardmåttet är annars 90 cm och det står i specifikationen att man med bredare mått behöver dubbeldörrar, men när det bara handlade om tio cm frågade vi INR specifikt om detta och fick till svar att vi kunde lägga till ett extra fäste. Så i stället för två blir det tre, men de är i krom och matchar allt annat.
 
Till badkaret kommer vi att ha blandare från Tapwell, det blir en Box 026 Rettangolo i krom.
 
I det här badrummet har vi också beställt tre stycken handdukstorkar i INR ARC 30 Line, den långa varianten i 1750 mm. Snygga, enkla men ändå med karaktären från ARC.
 
I båda badrummen satsar vi, som sagt, på likadana toaletter. WC-stolen är en Villeroy & Boch Subway 2.0 med slimseat, softclose och quickrelease-sits.
Vi kommer att ha en spolknapp, eller frontlucka, i Gustavsberg Triomont, i matt krom.
arc - badrum - duschdörr - gustavsberg - tapwell - villeroy & boch - wc