Hitta en bra KA!

 
Jag har hyllat vår KA tidigare. Men jag måste göra det igen.
Björn Lystedt på Kansvar är så himla grym. Han svarar på mejlfrågor på ett kick, är kunnig och mån om att vi ska få ett så bra hus som bara går.
 
Redan när vi träffade honom på det tekniska samrådet med kommunen sa han flera sak som stannade kvar hos oss. Bland annat:
– Man ser direkt när man kommer till en byggarbetsplats om man ska börja vara orolig.
Han menade att genom att se på hur byggföretagen arbetar på en tomt – hur organiserat de arbetar och hur väl de tar hand om skräp etc – om de har koll på läget eller om det är läge att börja vara orolig. Det är något som vi har tänkt mycket på och bara kunde hoppas att han skulle tycka om det han såg hos oss.
Och vi kan andas ut. Vår KA har meddelat att han är nöjd med hur arbetet har fortgått och att vi hittills kan känna oss lugna: det ser finfint ut!
 
För inte nog med att han svarar på frågor snabbt, han har också tagit egna initiativ till att besöka vår tomt (även utanför de tillfällen som han enligt plan ska kontrollera, hittills grundarbetet och armering). Sådana där saker gör himla mycket för förtroendet för honom.
 
Så till alla er i byggtankar: lägg tid på att hitta en bra KA som ni får förtroende för och som står oberoende, på er sida. Oerhört viktigt att ha en kunnig expert som tittar på bygget med andra ögon.
 
Bild: lånad från nätet
björn lystedt - ka - kontrollansvarig - tips